Index park Kamuton

Történelmi first: egy békési falu közteret nevez el az Index.hu-ról. Minden, ami Kamut!

Friss topikok

Linkblog

Kamut Off the Grid

2011.05.10. 22:47 anarki

Az év 364 napján okostelefont ne hozzanak Kamutra. Legfeljebb telefonálni, mert mobilnet, az itt nincs. Nemhogy 3G, de edge se nagyon – ettől nyugodt és boldog itt az élet, ettől hízik a malac, ettől tojik a strucc. Mint azt Kanalas Sándor, az Index.hu park projekt pedálja, légcsavarja és evezőlapátja elmondta, a faluba még a sima vonalas telefonhívások is rádióhullámok formájában jutnak el egy adótoronyba, ahonnan aztán továbbküldik őket dróton. (Külön érdekesség, hogy a tornyot annak idején a tanácsháza mellé telepítették, de túl alacsonyra sikerült, és nem jött a jel – fel kellett húzni egy másikat jóval odébb, a templom mellett.) A helyzet az adsl elterjedésének is keresztbe tett, mert ahhoz is hagyományos telefonvonal kellene, de drótos net szerencsére van, kistérségi optikai hálózaton jön, mint ahogy az ip-tv is.

Az év különleges, 365. napján viszont, amely idén május 14-re esik, nyugodtan hozzanak okostelefont Kamutra, mert Sándor, aki programozó, és kimondhatatlan gigabitnyi saját sávszéllel rendelkezik, megígérte, hogy közeli otthonából úgy besugározza majd a parkot wifivel, mint annak a rendje.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kamut.blog.hu/api/trackback/id/tr902894471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ILLED 2011.05.11. 00:36:48

A programozó Sándor és Kanalas Sándor projektgazda azonosak?

kopancs 2011.05.11. 16:58:24

Ugyan nem vagyok tősgyökeres kamuti, de majdnem, és biztos forrásból tudom, hogy parabollaantenna gyújtópontjába rögzített, és padlásra felszerelt modemmel csak úgy hasít a 3G. :)
süti beállítások módosítása