Index park Kamuton

Történelmi first: egy békési falu közteret nevez el az Index.hu-ról. Minden, ami Kamut!

Friss topikok

Linkblog

Bajnokcsapathoz megy az Index

2011.05.11. 11:46 haaszj

Huszonhét meccsből tizennyolc győzelem, hetvenkét lőtt, negyvenkilenc kapott gól, a megszerezhető nyolcvanegyből ötvenhat pont – ezzel a mérleggel zárta a 2009-2010-es bajnoki szezont a kamuti futballcsapat; ezzel a mérleggel, és egy bajnoki címmel. A Kamut SK 56 pontja ugyanis öttel több volt, mint a nagy rivális és szomszédvár Csárdaszállási SZSK 52-1 pontja (egyet levontak valami rejtélyes okból), és tizeneggyel több, mint a Békéscsabához tartozó Mezőmegyeré. No jó, nem a Premier Ligát, de még csak nem is a rejtélyes névadójú, de majdnem olyan jól csengő Monicomp Ligának keresztelt NB I-et, de a megyehármas bajnoki arany is szépen csillog, még a B csoportban is.

A csapat ennek ellenére nem jutott fel; innen, a messzi távolból, a blaszkettők és blaszhármak világából rejtély – talán helyi tudósítónk utánajár –, hogy a magasabb osztállyal járó pluszköltségeket (győztes meccs után kisfröccs helyett hosszúlépés a fiúknak) nem vállalták-e, vagy a szokásos nyolc-tíz kilométerenkénti utazás helyett várható húsz-harminc kilométereket. Update: Az A csoportban azok vannak, akik vállalnak és tudnak ificsapatot is működtetni, a B-ben azok, akik nem – köszönjük kommentelőnk, be8ki szíves információit a magyar foci középnél alsóbb osztályairól.

Szóval bajnokként most is a megyei III. osztály B csoportjában játszanak, ahol, úgy tűnik, bebetonozottabbak az erőviszonyok, mint az angol élvonalban. Tavaly ugye ez volt a végeredmény: Kamut, Csárdaszállás, Mezőmegyer, a dobogóról épp lemaradt a Kardos-Örménykút. Idén 22 forduló után Mezőmegyer, Kamut, Csárdaszállás, Kardos-Örménykút az első négy sorrendje; a listavezető 48 pontos, a másik háromnak egyaránt 38 pontja van. A hétvégén egyébként rangadó lesz: az Index.hu parkavató napján a légvonalban nyolc, közúton tizennyolc kilométerre lévő Csárdaszálláshoz megy a Kamut; a rangadó – amin talán az Index-stáb néhány lelkes tagja is együtt szurkol a csapatukat idegenbe is elkísérő kamuti ultrákkal – délután ötkor kezdődik. Bemelegítésnek pedig, mint a szemfüles olvasó észrevehette, délelőtt tizenegykor Kamuton is lesz egy meccs, az Index technikás, erőteljes, gyors és szellemes játékban edzett legényei mérik össze erejüket a helyiekkel.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kamut.blog.hu/api/trackback/id/tr72894493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.05.11. 12:55:43

Azt nem lehetne, hogy az Index vendégszurkolóinak látogatásáról nathanp nyomjon majd egy összefoglalót, amolyan tardás stílusban?

be8ki 2011.05.11. 13:32:51

a feljutás kérdése nem bonyolult: az A csoport azoknak van, akik vállalják az ificsapat indítását az ifibajnokságban, onnan fel is lehet jutni megye kettőbe, a B meg azoknak, akiknek nincs ilyen igényük és elkötelezettségük.

mrgumby1 2011.05.11. 13:54:30

@Csokis: szeretnék csatlakozni ehhez a petícióhoz! igény esetén nathanp-nek egy kétdecis royal vodkát is fel tudok ajánlani.

is 2011.05.11. 15:05:57

"56 pontja ugyanis öttel több volt, mint a nagy rivális és szomszédvár Csárdaszállási SZSK 52 pontja"

56 ottel tobb, mint 52. ez mar nekem magas.

haaszj 2011.05.11. 15:43:41

@is: bocs, az első változatban kimaradt, hogy levontak tőlük egy pontot.

zsitva 2011.05.11. 15:47:21

Indítani kellene Bp-ről egy index különbuszt, amely az index ultrákat (posztolvasókat) szállítaná Kamutra.

tosy 2011.05.11. 16:11:09

azért ezt ide is beírom. :)
Egyszer még ifi koromban voltunk Kamuton focizni. Nyertünk. A nagyok is nyertek igaz a felnőtt meccs nem tartott sokáig, mert a hazaiak egyik játékosa lecsapta a bírót :). Így 0-3 -al a szövetség nekünk adta a meccset. Szal csak óvatosan az Index.hu - Kamut focimeccsen.
süti beállítások módosítása