Index park Kamuton

Történelmi first: egy békési falu közteret nevez el az Index.hu-ról. Minden, ami Kamut!

Friss topikok

Linkblog

Így jut el az Index.hu parkba

2011.05.13. 15:55 haaszj

Ha az ókori rómaiakban felizzott volna a Pannóniától keletre lévő területek iránti halvány érdeklődés, és pláne ha előre láttak volna nagyjából kétezer évre, talán senki nem Rómával ismerné a mondást arról, hová vezet minden út. Elég ugyanis egyetlen – ámbár módfelett alapos – pillantást vetnünk egy térképre, hogy láthassuk: Békésben például minden út Kamutra vezet.

Na jó, pontosabban Kamut környékén vezet el. A településen egyetlen közút halad át, Kondorost köti össze Muronyon át Békéssel, legfeljebb három-, de lehet, hogy csak négy számjegyű. Viszont ha húzunk egy nagyjából 15 kilométer sugarú kört a falu körül, abba a békéscsabai reptér kivételével benne lesz minden, ami fontos a megye közlekedésében. Így bárki, akit felizgattak az elmúlt napok kamuti hírzuhataga, az Index.hu park átadásának szombatra várható élményparádéja fluorespétomival, a cigizős-elbűvölős Sit Downnal, az Index villámkezű és villámlábú stábjával, minden nehézség nélkül eljuthat a községbe.


Nagyobb térképre váltás

Békés megye az ország egyetlenje, aminek nemhogy autópályája nincs, de még egyszámjegyű főút sem megy át rajta. Kétszámjegyű viszont három is: a Kecskemétet a román határral összekötő 44-es, a Szeged-Debrecen közötti 47-es és a Törökszentmiklós-Mezőberény közötti 46-os – Kamut a 47-estől nagyjából egy, a 44-estől és a 46-ostól körülbelül nyolc-tíz kilométerre fekszik. Továbbá Mezőberényben (nyolc kilométer) és Muronyban (négy kilométer) és Békéscsabán (tizenkét kilométer) is van vasútállomás, a Keletiből nagyjából óránként indulnak vonatok Szolnok-Mezőtúr-Gyoma-Mezőberény-Murony-Békéscsaba útvonalon. Ha az Index.hu-park vagy Kamut rajongói netán magánrepülővel jönnek, húsz-huszonöt kilométert kell autózniuk a reptérről; a helikopterek talán a több ezer futballpályányi kamuti pusztában is le tudnak szállni valahol.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kamut.blog.hu/api/trackback/id/tr832901065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schlumbergerna 2011.05.13. 17:32:48

a helikopterek talán a több ezer futballpályányi kamuti pusztában is le tudnak szállni valahol.

Na az nem olyan egyszerű...

kerdesek05 2011.05.14. 15:32:57

nem lehetne videokat feltenni erről az egész napról.?
jobb mint a május elseje a király tévén:)

szcsaba66 · http://www.bumbino.eoldal.hu/ 2011.05.14. 21:15:53

Sziasztok!

A szervezés nagyon jó volt, minden volt ami egy jó kis családi naphoz kell!!
Köszönjük Kamutnak és az Index.hu-nak is!

Sajnos ebben a megyében nem igazán ismerik ezt az oldalt, ezért is voltak ennyire kevesen! Én azt hittem, hogy totál dugó lesz, és nem lehet majd parkolni! Sajnos nem így lett!
Ilyen ez a megye, szórakozni nem lehet, és nem is akarnak az emberek!

Remélem azért jövőre lesz folytatás, egy jóval nagyobb külső reklámmal! Ismertebb és rangosabb előadókkal lehet telt házat csinálni! Az amatőr előadóknak gratula, jó gyakorlás volt ez mindenkinek!
A Praktikers már már profi volt! :D

Jó volt! Köszönjük!

Üdv:
Petike, az asszony és én!

kerdesek05 2011.05.14. 23:09:53

több ilyen nap kellene, és nem csak kamuton.
azt hiszem létrejött a falusibúcsú 2.0 web kettő:)

több ilyet, több helyen!
süti beállítások módosítása