Index park Kamuton

Történelmi first: egy békési falu közteret nevez el az Index.hu-ról. Minden, ami Kamut!

Friss topikok

Linkblog

Hogy volt? A verseny

2011.05.09. 11:27 anarki

Amikor tavaly nyáron kitaláltuk, hogy legyen Magyarországon Index.hu nevű település, ha nem is egy város, akkor egy falu, vagy legalább egy tanya, azonnal áthatolhatatlan falakba ütköztünk. Nálunk az engedélyezést a hírhedt földrajzinév-bizottság intézi, és ők jó előre megsúgták, szó se lehet arról, hogy egy ilyen hülyeségbe belemenjenek.  Az üzenet világos volt. Magyarországon települést gyakorlatilag csak akkor lehetne rólunk elnevezni, ha a honfoglalás korában élt volna a terepen egy Index.hu nevű vezér, törzsfőnök, esetleg a helyiek időtlen idők óta Indexként emlegetnének egy közeli fennsíkot, patakot, vagy legalább egy nyomorult horhost.

 
Ilyet nem találtunk sajnos, úgyhogy az Index.hu mint falunév kiesett. Maradt az utca.
Szerencsére a településeken belüli közterületek elnevezéséről nem a rettegett bizottság, hanem a helyi önkormányzatok döntenek, és a helyi önkormányzatok általában engedékenyek: így lehet Komáromban Nokia utca, Győrött Audi út, Jászfényszarun Samsung tér.
 
Kiírtunk tehát egy pályázatot, amelyben arra kértük a vállalkozó településeket, hogy mutassanak rá egy utcára, térre, vagy bármilyen közterületre, amelyet hajlandók Indexnek elnevezni, vagy ha már van neve, akkor Indexre át. Aztán az olvasók majd megszavazzák. Végül nyolc település jelentkezett: Besence, Fülöpháza,  Gyenesdiás, Kamut,  Ligetfalva, Tornyospálca, Zalaköveskút és Zubogy. A végletekig kiélezett küzdelemben Kamut győzött Zalaköveskút ellen, nyilván nem véletlenül. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kamut.blog.hu/api/trackback/id/tr952889446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EsteeSatmary 2011.05.09. 18:54:44

Ha lenne részletes térkép beszállnék a megfelelő hely megtalálásába. Egyébként az ötlet klassz, tetszik. Csók a kamutiaknak
süti beállítások módosítása