Index park Kamuton

Történelmi first: egy békési falu közteret nevez el az Index.hu-ról. Minden, ami Kamut!

Friss topikok

Linkblog

Az Index felkerült Magyarország térképére

2011.05.23. 11:27 anarki

Bár a Google Maps még mindig nem tud a kamuti Index.hu parkról, és a GPS-eken is legkorábban csak a nyáron jelenünk meg, az ingyenes térképeken már ott is vagyunk, hála a BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszékének. Egy éve még csak álom volt; ma már nem álom. 

Íme Marosi Gyula levele a tanszékről, és a képes bizonyítékok: 

Apró érdekességként jelzem, hogy az Index.hu park megjelent Magyarország ingyenesen és legálisan letölthető turistatérképén, a turistautak.hu valamint az OpenMaps.eu térképein.  (A két project egy közös adatbázisból hoz létre különböző térképnézeteket.)

Ezeket a remek turistatérképeket tipikusan GPS-vevőkészülékre (vagy például alkalmas mobiltelefonra) letöltve szokták használni, de off-line és on-line nézegetésre is elérhetőek, és az új közterület természetesen mindegyiken szerepel.

A helyszínen csak a park egyik csúcsa van egyértelműen jelölve (a geometriájának többi része csak viszonylag jól kikövetkeztethető), de így is bízom benne, hogy jó helyre (N46.76664 E20.97528) sikerült berajzolnunk...


 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kamut.blog.hu/api/trackback/id/tr162925726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tobias2 2011.05.23. 14:23:46

Vigyázni kell a névbitorlás miatti perekkel, mert ha a zindex hejesirrási kéízkönyve szerint irrják ki a hejség nevét az, INEX lesz és a Horváthok perrelni foknak. Az, hogy az Utca nagy kezdőbetűvel keddződik a zindexnél temrézsetes de zserintem uTac kellene legyen mert úgy indekxesebb.
süti beállítások módosítása